Најновије

НАПЕТО НА КОСМЕТУ: Дачић се хитно састао са амбасадором Немачке!

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са амбасадором Савезне Републике Немачке у Србији Томасом Шибом, а у разговору је констатовано да је у овом моменту од суштинске важности да се што пре настави дијалог Београда и Приштине.

Ивица Дачић и Томас Шиб (Фото: mfa.gov.rs)

Министар Дачић и амбасадор Шиб су изразили и очекивање да ће Самит Европске уније и Западног Балкана у мају ове године у Загребу дати додатни подстрек европским интеграцијама земаља из региона и укупном развоју њихових међусобних односа, саопштило је Министарство спољних послова.

Амбасадор Шиб је поновио позив министра спољних послова Немачке Хајка Маса министру Дачићу за учешће на конференцији немачко-француске Иницијативе за борбу против нелегалне трговине малим и лаким наоружањем на Западном Балкану, 31. јануара ове године у Берлину.

Поред тога амбасадор Шиб је уручио министру Дачићу и позивно писмо за учешће на шестом заседању Берлинског дијалога о енергетској транзицији, које ће се одржати 24-25. марта 2020.

Заједнички је изражена спремност да се у току ове године уложе напори за додатно унапређење билатералних односа Србије и Немачке.

Поред размене мишљења о најважнијим аспектима билатералне сарадње, посебно је било речи о актуелној ситуацији на Косову и Метохији и односима у региону Западног Балкана, прецизира се у саопштењу.

Кући се враћа половина амбасадора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА