Најновије

НЕМАЧКА НА СТРАНИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Ове две земље су против визне либерализације!

Иако су шансе минималне да визна либерализација за грађане Косова буде на дневном реду Савета ЕУ који ће бити одржан у марту ове године, наде се ипак полажу у чињеницу да ће Хрватска и Немачка, две пријатељски настројене државе према Косову, председавати Европском унијом, пише Зери.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Универзитетски професор Арбен Фетоши сматра да се грађани Косова тешко могу надати укидању виза у кратком року.

– Политика која се води на Косову резултирала је изолацијом Косовара. Имајући у виду изостанак формирања владе дуже од три месеца после избора, озбиљност правосуђа у борби против корупције, не само да не можемо говорити о визној либерализацији већ озбиљно ризикујемо неуспех државе – навео је Фетоши.

– Само уколико се апсурдна ситуација заврши што је пре могуће и институције почну озбилно да се баве стварним изазовима, у овој години може доћи до либерализације визног режима – додао је он.

Према његовим речима, с обзиром на чињеницу да су две важне институције ЕУ, попут Комисије и Европског парламента, одобриле либерализацију, Косово се може се надати позитивној одлуци Савета, али само уз озбиљне напоре у борби против криминала и максималне посвец́ености да се убеде чак и супротстављене земље попут Француске и Холандије.

Шојгу саопштио који је главни задатак руске војске у односу на Америку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА