Најновије

РУСИЈА ЖЕСТОКО УЗВРАТИЛА УКРАЈИНИ: Крим и Севастопољ су део Русије!

Министарство спољних послова Русије вратило је Украјини протестну ноту коју је званични Кијев упутио Москви због посете руског председника Криму 9. јануара.

Владимир Путин и Володимир Зеленски (Фото: ria.ru/president.gov.ua/Правда)

Како наводе из руског министарства, званична Москва је вратила ту протестну ноту без разматрања због, како кажу "одсуства основа за протест".

Министарство је такође навело да ни председник Русије ни други руски политички званичници нису дужни да усаглашавају са другим земљама своје посете у оквирима, како се наводи, "субјеката Руске Федерације", што се односи на Крим и на Севастопољ.

Званична Москва је истовремено позвала Кијев да "прихвати реалност" да су Крим и Севастопољ, како кажу, саставни део Руске Федерације.

Министарство спољних послова Украјине изразило је претходно протест руској страни због посете председника Русије Владимира Путина Криму, током које је пратио заједничке вежбе руске Црноморске и Северне флоте у Црном мору.

Украјина је упутила ноту протеста Русији јер сматра да је та, како наводе, недоговорена посета Путина привремено окупираном Криму с циљем праћења незаконите обуке руске флоте и лансирања ракета, "још једно грубо кршење државног суверенитета и територијалног интегритета Украјине".

Шојгу саопштио који је главни задатак руске војске у односу на Америку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА