Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА РАЗБИЈА ТЕРОРИСТЕ У ИДЛИБУ: Џихадисти одбили примирје, а онда је уследио немилосрдни одговор Асадових снага (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) наставила је са жестоким артиљеријским ударима на положаје џихадиста у региону Идлиба.

САА напредује у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, САА је бомбардовала упоришта терористичких група у градовима Мар Шамшах, Талменес, Масаран, Мар Шорен, Ал-Деир ал-Гарби, Ал-Деир ал-Шарки, као и Марат ал-Нуман на југоистоку Идлиба.

Један војни извор је пренео да је сиријска војска користила авијацију, која је бомбардовала џихадисте у Марат ал-Нуману, Хантотену, Аин Крау, Мар Шорену у Идлибу, док су гађани и градови Хумаира и Калсах на југозападу Алепа.

Према последњим информацијама, терористи су доживели тешке губитке у људству и техници.

Турско министарство одбране саопштило је да је са Русијом постигнут договор о прекиду ватре у региону Идлибу, који ће ступити на снагу 12. јануара, минут после поноћи. Турско министарство одбране саопштило је да ће напади ваздухом и копном бити заустављени као резултат прекида ватре који за циљ има да се спрече нови таласи миграната и нове жртве.

Међутим, припадници Хаџата Тахрира ал-Шама и њихових савезника нису прихватили ово примирје, што је натерало сиријску војску да настави ударе по терористичким положајима пре него што примирје ступи на снагу.

Прочитајте ОВДЕ како су Американци слагали да није бомбардована њихова ваздушна база у Ираку.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА