Најновије

АМБАСАДОРИ ЗАРАТИЛИ! Годфри за наставак дијалога, Боцан-Харченко се позвао на Резолуцију 1244!

Амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри изјавио је да се нада напретку у дијалогу између Београда и Приштине, док амбасадор Русије у Србији, Александар Боцан-Харченко наводи да оквир за било какво решење косовског питања треба да буде Резолуција 1244 Савета безбедности УН-а.

Ентони Годфри и Александар Боцан Харченко (Фото: Јутјуб)

Наше очекивање је да ће пре избора у Сједињеним Америчким Државама бити напретка у процесу дијалога Београда и Приштине, јер је прогрес апсолутно неопходан за стабилност у региону, зато ћемо наставити наш рад на подршци дијалогу, рекао је за Новости амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри.

На питање да ли је могуће да се пре избора у САД, који следе предстојеће јесени, види не само напредак већ и резултат дијалога, Годфри је рекао да се томе нада.

Што се тиче погледа Москве на овај процес, амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко поновио је да пре свега Европска унија треба да изврши притисак на Приштину да се укину таксе на српску робу, као и да је оквир за решавање косовског питања Резолуција 1244 СБУН.

"Желим да нагласим да ће Русија урадити све што може као стална чланица Савета Безбедности. Исто тако, од наших партнера у овом телу очекујемо да имају више воље и разумевања и да више сарађују у оквиру СБ по питању Косова. Тренутно, разумевање међународне заједнице недостаје, пре свега у СБ УН", рекао је Харченко. 

Када је председник САД Доналд Трамп именовао дипломату Ричарда Гренела, свог човека "од поверења", за специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине почетком октобра 2019, то се протумачило као знак да Бела кућа хоће да што пре затвори косовску причу.

Берлин, међутим, судећи према најновијом порукама из Немачке, сматра да са споразумом не треба журити, пишу Новости. 

Касне уџбеници за српску децу у Вуковару!  Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА