Најновије

ДАЧИЋ ПОТПИСАО, МАРИНИКИ СТИЖЕ ТУЖБА! Њене глупости о повлачењу признања Косова нанеле су немерљиву штету Србији!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је дао овлашћење адвокатској канцеларији Томе Филе да туже Маринику Тепић због њених навода да су српски привредници плаћали за повлачење признања Косова, па чак и новцем од испоруке оружја.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је у емисији "Прав угао" на РТВ рекао и да "нико није тако увредио Србију и нанео јој штету као она глупостима које је износила".

Истакао да ту нема никакве "приватне политике", већ да је Србија, након гласања у Унеску, где је тесном већином спречен улазак тзв. Косова у ту међународну институцију, почела да води системску политику и успоставља стратешка пријатељства и односе с другим земљама.

- Каква куповина... Мислите да је Гана или нека друга земља, таква да ће сада да на основу куповине донесе одлуку о повлачењу признања - рекао је Дачић.

Према његовим речима, то су стратешке одлуке, а онда држава потпише споразум о стратешком партнерству с неком земљом, стипендира студенте, укида визе, учествује у финансирању развојних пројеката...

На питање да ли ће тужити Тепићеву, одговорио је потврдно.

- Наравно да ћу је тужити. Канцеларија Томе Филе је рекла да ће поднети, не знам да ли су већ. Ја сам њима потписао овлашћење да је туже - рекао је Дачић и додао да је због таквих изјава веома отежана позиција Србије и људи који разговарају с појединим земаљама.

Упитан која ће још земља повући признање КиМ, Дачић је рекао да о томе не може да говори, али да ће бити нових повлачења.

Албански лобиста "саставља" владу Курти - Мустафа? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА