Најновије

ЏИХАДИСТИ ПОДМУКЛО НАПАЛИ СИРИЈСКУ ВОЈСКУ У ХОМСУ! Асадове снаге одбиле напад непријатеља! Има доста мртвих на обе стране

Припадници Исламске државе жестоко су напали борце Сиријске арапске армије (САА) на истоку провинције Хомс.

Жестоке борбе се воде у Хомсу (Фото: Јутјуб)

Како су пренели војни извори са линије фронта, борци ИС су кренули у жестоке нападе из свог могућег наоружања на сиријску војску у региону Бадија ал-Сукнах. Он је истакао да се воде жестоке борбе између џихадиста и сиријске војске.

Локални медији, који се такође позивају на изворе блиске влади у Дамаску, наводе да на обе стране има доста погинулих и рањених. Према последњим информацијама, САА је одбила све непријатељске нападе и задржала позиције, али је најмање 10 војника погинуло, а више десетина је рањено.

Сиријска војска је успела да се одбрани, а у току је прегруписавање снага како би одговорила на напад џихадиста, који су такође претрпели велике губитке. Међутим, још нема информација о броју погинулих и рањених у редовима побуњеника.

Локални медији подсећају да је једна група припадника Исламске државе синоћ извела напад на сиријско-ирачкој граници. Том приликом рањена су четворица ирачких војника. Ирачка војска је због тога покренула велику операцију како би ово подручје очистила од припадника Исламске државе.

Прочитајте ОВДЕ како је Исламска држава извела напад на сиријско-ирачкој граници.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА