Најновије

НЕМА МИРА У ЛИБИЈИ: Генерал Хафтар тражио време да размисли, па побегао из Москве! Триполи поново гори!

Источно либијске снаге, које покушавају да заузму Триполи, који је под командом владе коју подржавају међународне снаге, саопштиле су данас да су спремне и посвећене томе да постигну победу.

То су те источно либијске снаге написале на својој Фејсбук страници, а након што је командант тих снага Калифа Хафтар објавио да неће потписати примирје које су предложили Турска и Русија.

Како се наводи, након што је Хафтар напустио Москву почели су оружани сукоби на југу Триполија, а у саопштењу објављеном на локалној телевизији Хафтарова војска је прогласила спремност и опредељење за победу.

Вође либијских зараћених страна постигли су у понедељак одређени напредак на индиректним мировним преговорима у Москви, али нису успели да се договоре о примирју и окончању деветомесечног рата због главног града Триполија.

Разговори су трајали осам сати уз посредовање Русије и Турске, а лидер Либијске националне армије (ЛНА) Калифа Хафтар рекао је да споразум о примирју са Владом националног јединства није потписао јер игнорише неке захтеве ЛНА.

Хафтар је тражио да се дозволи његовој војсци да уђе у Триполи и формира владу националног јединства која ће добити поверење парламента, као и надгледање примирја, али без учешћа Турске.

Прочитајте ОВДЕ да ли је ирански контранапад на америчке базе био намештен.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА