Најновије

ПРОВОЦИРАЈУ СРБЕ: Амбасадори земаља Квинте се огласили о наводном масакру у Рачку!

Амбасадори земаља Квинте саопштили су вечерас да треба чувати сећање на оне који су страдали у масакру који се догодио у Рачку.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Пре двадесет и једне године, масакр који се догодио у Рачку на крају је подстакао савезнике НАТО-а да интервенишу и окончају једну хуманитарну катастрофу, наводи се у заједничком саопштењу амбасадора земаља Квинте на Косову.

“Чувајмо сећање на оне који су страдали у Рачку и свих других покоља на Косову пре две деценије, радец́и заједно на изградњи будућности мира, правде и благостања за будуће генерације” наводи се у саопштењу.

Владе Косова и Србије морају да осигурају да жртве и њихове породице имају потпуни приступ правди и информацијама о судбини њихових најмилијих, поручили су амбасадори САД, Италије, Француске, Немачке и Велике Британије.

“Грађани свих националности би требало да се осећају као код своје куће и слободно живе и раде у миру са својим комшијама. Као што се у Декларацији о независности ове земље каже, Косово је земља посвећена да се суочи са болном заоставштином недавне прошлости у духу помирења и опроштења. Посвећена заштити, промовисању и поштовању различитости наших народа. Наш заједнички циљ је да непрекидно подржавамо Косово на том путу”, закључено је у саопштењу.

Линта о српским ђацима без уџбеника у Хрватској Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА