Најновије

СРБОМРЗАЦ ВОКЕР СЕ БАШКАРИ У ПРИШТИНИ: Вучића упоредио са Милошевићем, а опет поновио лаж о наводном масакру у Рачку

Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову, Вилијам Вокер изјавио је да српски председник Александар Вучић треба да се пробуди, истакавши да Вучић зна истину о ономе што се догодило током рата у Рачку.

Вилијам Вокер (Фото: Јутјуб)

"Не знам на шта се он позива. Чудно је како 21 годину касније у Београду још увек причају о мени. Тако ме је описао и Слободан Милошевић. Али 21 годину касније, председник Србије још увек тако говори… Он зна истину да се Рачак догодио. Верујем да је био министар информисања или нешто слично у време Милошевића. Дакле, он је политичар типа Милошевића", казао је Вокер.

Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову, причао је врло иронично, упоређујући Вучића са људима који верују да је земља равна.

"Постоје људи на овом свету који, упркос свим доказима или науци, верују да је земља равна. Били смо на месецу и онда смо почели да сумњамо да смо тамо отишли. По мом мишљењу, Вучић је такав. Он верује да је земља равна, или да нисмо отишли на Месец, или да се масакр у Рачку никада није догодио. Али, сигуран сам да зна да се масакр догодио. Био је део команде. Може да ме назове како год жели. Својим присталицама може да каже да сам глобални преварант, да сам лажов… Он има да уради бољих ствари у свом животу, 21 годину после оног што је био безобзирни чин српских снага", поручио је Вокер.

Вјоса Османи би направила коалицију са Самоопредељењем

Вокер посетио је и седиште Демократског савеза Косова (ДСК) у Приштини, где се састао са потпредседницом ДСК Вјосом Османи.

"Имали смо врло позитиван састанак. Разговарали смо о преговорима Самоопредељења и ДСК. Све што сам чуо од ње, учинило је да се осећам врло оптимистично. Веома је импресивна. Мислим да ће она, уколико буде водила преговоре за формирање владе у име ДСК, постићи коалициони споразум. Време је да нова генерација политичара дође на чело Косова. Објаснио сам званичницима из ДСК, да кад год сам био на Косову, нисам имао прилику да сретнем нове политичаре, јер су исти лидери од 2000. 2005. 2010... Лепо је видети нова лица, нове идеје. Много сам више оптимистичан у вези споразума за формирање владе сада", нагласио је Вокер.

Вокер борави на КиМ поводом 21. годишњице догађаја у Рачку, на позив вршиоца дужности тзв. потпредседника владе Косова, Беџета Пацолија.

Прочитајте ОВДЕ шта је Тања Фајон рекла о изборима у Србији.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА