Најновије

ПУЧ ПРЕТИ ДЕМОКРАТАМА! Део чланства би да "смени тренера" и изађе на изборе?

“Добар је напор људи који мисле да је режим штетан, а бојкот погрешан”, каже посланик ДС Радослав Милојичић Кена, поводом незваничних информација из више извора да су поједини посланици Демократске странке и чланови који су против бојкота започели разговоре са другим странкама о предизборним коалицијама.

Зоран Лутовац (Фото: Јутјуб)

Милојичић, као ни други виђенији чланови ДС, није хтео то ни да потврди, ни да демантује, али не скрива став да је бојкот, на који се и ДС, као чланица Савеза за Србију одлучила, погрешан.

"Ипак, мислим да без ДС промене нису могуће, без обзира што поједини купују странке и покушавају гушењем ДС-а да себе прикажу као лидере опозиције. Под један, то је погрешно, а под два је немогуће, јер је ДС емоција, политика, људскост", рекао је Милојичић.

"И Реал Мадрид изабере лошег тренера и буде лош, али смени тренера, па је опет Реал Мадрид", поручио је Милојичић.

Балша Божовић је казао да "први пут чује за тако нешто".

"Сада нам је најважније уједињење ДС-а са СДС-ом Бориса Тадића, јер само јака и велика ДС може да се супростави овом режиму и обезбеди грађанима слободу бирања и заштиту изборних права", рекао је Божовић.

Наташа Вучковић није одговарала на поруку која јој је упућена.

Информацију да део ДС-а уопште преговара са странкама јавност је сазнала од посланика Странке модерне Србије Владимира Ђурића, који је раније рекао да СМС о евентуалним коалицијама разговара са делом ДС-а који се залаже за европске вредности, Лигом социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, организацијом "Србија 21", али и неким другим странкама.

Затим су и други београдски медији објавили да део посланика ДС преговара са другим странкама.

Иначе, организација "Србија 21" је иницијатор "Декларације о политичкој будућности модерне европске Србије", коју су потписали политичари из различитих странака, међу којима су и посланице Демократске странке Гордана Чомић, Весна Марјановић, Наташа Вучковић.

Званично из организације Србија 21 нису саопштили да ли ће изаћи на предстојеће изборе, мада су поједини чланови, попут Зорана Остојића, кроз изјаве које су давали оставили такву могућност.

Други, међу којима је Чомић, су такве наводе демантовали указујући да неки међу њима припадају другим политичким организацијама.

Прочитајте ОВДЕ све гафове Сергеја Трифуновића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА