Најновије

МИЛАН БОСИКА ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ О ПРАВОСУДНОЈ МАФИЈИ: Решење је да адвокати проговоре шта се ради и престану да се тале! (ВИДЕО)

Адвокат Милан Босика је отворено говорио о недостацима правосудног система у Србији, корумпираним судијама и истакао да заправо "правосуђе има своју мафију".

Милан Босика (Фото: Хелмкаст)

Он је казао да је неопходна промена система и да ћемо "имати судство какво је данас, непрофесионално и без етике, све док адвокати буду пристајали на талове".

"Имао сам случај где су ме колеге звале да се договоримо. И наравно да сам одбио. Проблем је што се сви договарају, а нико не ради свој посао, заступа клијента онако како закон и етика налажу", рекао је Босика.

Он је наводећи нека имена, додао да се тачно зна које судије су корумпиране и како раде и да је једино решење да "проради савест" и да се сви побуне против таквог система.

"Зато имате ситуацију да они који имају паре буду ослобођени без обзира што некада имају дело за које бас и не би требало да буде тако. Али они имају новац, плате адвоката који је у талу са судијом. На другој страни је већина јадног народа који једва преживљава, нема тај новац и који неког не занима, па често нрграбуси, што би рекли, на правди Бога. Где сте чули да је неки тајкун и богаташ настрадао тако што су му изврситељи запленили и имовину? А грађанима се та (не)правда свакодневно дешава, као што видите", рекао је Босика.

Прочитајте ОВДЕ ко је умешан у убиство Оливера Ивановића.

Извор: Хелмкаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА