Најновије

ШОК ИНТЕРВЈУ: Понудили су ми поделу Македоније!

Лидер албанске владајуће странке у Северној Македонији ДУИ, Али Ахмети, изјавио је да му је у прошлости била нуђена подела Македоније по етничким линијама, али да ју је, како каже, експресно одбио.

Протест у Македонији (Фото: Јутјуб)

Скопски портал Плусинфо пише да је Ахмети истакао да би свака подела Северне Македоније била штетна и за Албанце и за Македонце у тој земљи.

"Имао сам понуду лидера велики политичких странака за поделу Македоније, али сам одмах одбио ту понуду. Јер свака подела ове земље би била штетна. Веома штетна за Албанце, али и за Македонце", нагласио је Ахмети у интервјуу за АБЦ Њуз.

Рекао је и да није могуће делити неке ствари "ножем" и да би, да се догодило, то утицало на креирање нових мањина и у Албанији и у Македонији, "што би отворило нове ране".

"Ми нисмо прихватили поделу Македоније. Ја сам и македонским политичарима рекао да је ова држава моја, колико је и њихова. Желим да имамо наше симболе и језик и ми смо постигли те циљеве. Имамо Универзитет, језик у Собрању и у институцијама, као и наше симболе", закључио је Ахмети.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то открио Глас Америке.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА