Најновије

ШОКАНТНА ПОРУКА РУСКЕ ЦРКВЕ МИЛУ: Ђукановић ће завршити као украјински председник Порошенко!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић ће завршити политичку каријеру као бивши председник Украјине Петар Порошенко, рекао је председник Одељења за спољноцрквене везе Московске патријаршије митрополит Иларион Волоколомски.

Мило Ђукановић и Душко Марковић (Фото: Јутјуб)

„Дејства Ђукановића подсећају на бившег председника Украјине Порошенка. То су прогони канонске цркве, под изговором стварања националне цркве, и напади на епархије Српске православне цркве у Црној Гори. Могу претпоставити да ће Ђукановић завршити као Порошенко, јер народ не опрашта грешке својим руководиоцима“, рекао је руски митрополиту интервјуу телевизији „Русија 24“.

Он је додао да спорни Закон о слободи вероисповести „не спречава да се имовина преда расколницима, као што се то десило у Украјини“.

Подсетимо — уочи Нове године Парламент Црне Горе је већином гласова усвојио Закон о слободи вероисповести, који је изазвао талас протеста широм Црне Горе, а и шире.

Васељенски патријарх Вартоломеј је саопштио да је за њега једина канонска црква у Црној Гори Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве и да никада нец́е признати такозвану „црногорску православну цркву“.

Црна Гора је после усвајања спорног Закона о слободи вероисповесз масовно устала да брани своје светиње.

Прочитајте ОВДЕ  чиме је шокирао Мираш Дедеић.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА