Најновије

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ КОЛИКУ НАКНАДУ СУ ДОБИЛИ! Породица из Врања тужила државу након нестанка бебе 1986. године!

У Пчињском округу тридесетак родитеља сумња да су им деца нестала или су украдена у породилиштима. Ниједан случај још није решен, али ће породица Тројановић из Врања, одлуком суда, добити новчану одштету за бол коју је трпела годинама због нестанка бебе.

Беба (Фото: pixabay. com)

Љубомир Тројановић је тужио државу због немарности и незаинтересованости да се утврди судбина његовог несталог детета рођеног 1986. године. По одлуци Основног суда Тројановићи ће за претрпљени душевни бол и патње добити милион и 250 хиљада динара, наводи РТС.

- Да себи дам сатисфакцију да наставим борбу заједно са осталим родитељима да трагамо до коначне истине, јер ово нама ништа не значи. Новац можемо потрошити на било који начин и дати у хуманитарне сврхе и основати можда фондове - каже отац Љубомир Тројановић.

- Не утврђујемо да ли је њима украдена беба или не, него само накнаду те нематеријалне штете коју су они трпели уназад 30 година. Вероватно ће правобранилаштво да пише жалбу на ту одлуку, имају рок од 15 дана пред Апелационим судом у Нишу, и они доносе коначну, правоснажну одлуку о томе - објашњава адвокат Вук Николић.

Мајке и очеви који сумњају да су пре око 40 година остали без новорођене деце годинама трагају за истином и правдом.

- Од 2005. трагам за дететом, нешто сам добила, нешто нисам, не дају папире. Имам извод из матичне књиге рођених да је дете живо - итиче мајка Мира Спасов.

- На умрлици пише горе "умрло" ручно па оволики знак питања, оно је несхватљиво. Ја тврдим 900 посто да је моја ћеркица украдена - забринут је отац Градимир Стевановић.

Родитељи траже да држава донесе закон који би им омогућио комплетну истрагу о случајевима несталих беба.

- Без пуне истраге ми никада не можемо да дођемо до истине, тражимо лекс специјалис, да то буде јавно, да се донесе добар закон - каже Верица Пешић.

- Да држава Србија донесе прописе, односно инкорпорира у Закон, Кривични законик, кривично дело против човечности, где ће ретроактивно бити могуће судити људима који су овакве гнусне и грозне ствари радили - предлаже адвокат Николић.

У Пчињском округу тридесет родитеља сумња да су им деца предата другим породицама. Заједно траже одговоре.

Прочитајте ОВДЕ  који то снимак нећете видети у медијима и зашто.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА