Најновије

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ЧИСТКА У ВЛАДИ СРБИЈЕ! Вучић разговарао са премијерком и министрима из СНС!

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић јуче је имао састанак са председницом Владе Аном Брнабић и министрима из своје странке о предстојећим изборима и променама у Немањиној 11 које је најавио након тога, сазнаје незванично "Блиц".

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Пре састанка са Милорадом Додиком, чланом Председништва БиХ, Александар Вучић је разговарао са члановима Владе из СНС. На састанку који је трајао око сат времена били су премијерка Брнабић, министри Синиша Мали, Небојша Стефановић, Златибор Лончар, Нела Кубуровић, Бранислав Недимовић, Зоран Ђорђевић, Јадранка Јоксимовић, Зорана Михајловић, Младен Шарчевић, Вања Удовичић.

- Вучић је најавио велике промене у влади, спремио је министре на оно што следи, али је захтевао пуну посвећеност и одговорност. Рекао је да без обзира на све предстојеће промене, сви чланови владе морају да раде пуном паром све док су на функцијама - каже извор "Блица" из врха СНС.

Осим поменутих министара, састанку су присуствовали и градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, председница Скупштине Маја Гојковић и шеф посланичког клуба СНС у Скупштини Александар Мартиновић.

Вучић је јуче гостујући на ТВ "Прва" најавио да ће се парламентарни и локални избори у Србији одржати 19. или 26. априла. Он је говорио и о променама у влади након пролећних избора.

- Имам право да критикујем министре, јер сам фер према свим члановима владе, јер их штитим. Шта да радите ако неко измисли нешто? Шта да радите ако неко напада Недимовића? Сећате се Горана Кнежевића како је гутао млеко на конференцији? Тада смо морали да решимо тај проблем, а тако ћемо и решити и проблем загађења ваздуха. Биће огромних промена у Влади Србије, али ће их бити и много више. Као и са председницима Владе, потребна је нова енергија - навео је Вучић.

Брнабић: Биће како председник каже

Расписивање избора и одређивање датума искључива су надлежност председника Србије, каже премијерка Србије Ана Брнабић. Како је казала, не може да каже када ће избори бити одржани, без обзира на чињеницу да један од два датума који председник помиње пада на Ускрс.

- Биће како председник каже - рекла је Брнабић.

На питање да ли је са председником Србије разговарала о великим променама у Влади после избора, премијерка је рекла да прво треба сачекати исход избора и ко је добио поверење грађана. Тај ће, како каже, одлучити како ће се земља даље водити.

За викенд састанак са Дачићем о могућој коалицији

Како сазање "Блиц", Александар Вучић ће током викенда разговарати и са Ивицом Дачићем, након што је пре новогодишњих празника Ивица Дачић најавио могућност да социјалисти на изборе изађу на заједничкој листи с напредњацима.

- То је засад само идеја, а очекује се да Вучић и Дачић ставе све на папир и процене да ли је исплативије да на изборе иду заједно или одвојено - каже наш саговорник и додаје да још нема потврде хоће ли разговори бити данас или сутра.

Не очекује се, каже, да коначна одлука буде донета данас, већ би у наредним данима и недељама требало да буде одржано још неколико састанака.

Говорећи о могућој заједничкој листи са напредњацима, Ивица Дачић је у божићном троброју за "Блиц" рекао да ће о сарадњи бити одлучено до средине фебруара.

- Хоћемо ли наступити на заједничкој листи, зависи од више фактора. Основна вредност моје идеје је што смо показали позитиван однос и то је у ери напада и конфликата један од ретких потеза који показује да искрено желимо да наставимо сарадњу која је била успешна - рекао је Дачић.

Владика Васељенске патријаршије писао Помпеу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА