Најновије

Тужилаштво проверава спорне наводе твита Весне Пешић!

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је одељењу за Високо технолошки криминал да истражи спорне наводе Весне Пешић објављене на друштвеној мрежи Твитер.

Весна Пешић (Фото: Јутјуб)

Јавни тужилац је наложила да се предузму све мере у складу са законом. Следе провере да ли има елемената кривицног дела за поступак који би се водио по службеној дужности”, рекла је портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош.

Чланица Председништва СНС-а и министарска правде Нела Кубуровић поздравила је реакцију тузиластва и иницијативу да преиспита да ли постоје елементи кривичног дела у твиту Весне Пешић, који сматра сландалозним.

“Позивање на убиство председника било које државе, а поготову у оној у којој пре несто више од 15 година убијен премијер, и то у тренутку када су управо политички истомисљеници Весне Пешић били на власти, говори само да грађани на предстојећим изборима бирају између Србије у којој се насиље, криминал и вешала на улици не толеришу, Србије која гради путеве и отвара нова радна места – и Србије у којој се упиру цеви снајпера на легитимно изабраног представника народа, изазива неред и хаос на улицама, и не постује воља грађана”, рекла је Кубуровић.

Твит Весне Пешић, који је сама избрисала, чланови Српске напредне странке окарактерисали су као „застрашујуће претње“, „позивање на убиство председника“ и говор мржње.

„Ево навалило на мене на Пинку да хоћу да убијем председника. А ја хтела да убијем себе. Свашта ће да преокрену у напад, заиста невероватно. Чак сам тај твит избрисала, да не би дошло до оваквих изобличених режимских напада“, написала је Пешић у суботу поподне на Твитеру.

У спорном твиту она је, између осталог, написала: „Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу“.

Прочитајте ОВДЕ   који то снимак нећете видети у медијима и зашто.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА