Најновије

5 ВРСТА ЖЕНСКОГ ОРГАЗНА: Врхунац може да се доживи и без икаквог додира, а ево који је најјачи

Женски оргазам је још увек многим мушкарцима права загонетка. Превише су различити процеси код мушкараца и жена који воде до врхунца. Међутим, руку на срце: колико и сама заправо знаш о женском оргазму? Јесте ли знали да постоји пет различитих путева до врхунца?

Илустрација (Фото: принтскрин)

1. Вагинални оргазам

Свака трећа жена може за време секса с партнером доживети вагинални оргазам. И то из два разлога: један је зато јер је вагинални оргазам директно повезан с Г-тачком, а стимулација те тачке могућа је тек у одређеним положајима. Рецимо, нарочито је интензивна у мисионарској пози, кад се колена повуку према раменима. Занимљиво је да не осећају све жене задовољство кад им се стимулише Г тачка, а неке чак то сматрају неугодним.

2. Клиторални оргазам

Око 70 посто свих жена доживи оргазам за време секса тек кад им се стимулише клиторис. Око 8000 живаца завршава на клиторису, због чега је невероватно осетљив на стимулацију. При томе је важно довољно природне (или вештачке) навлажености, али и доста стрпљења: жени треба око 16 минута да дође до клиторалног оргазма. Лакше га је доживети од вагинални, али је зато краћи и мање интензиван.

3. Анални оргазам

Многим женама је анални оргазам непознаница. Међутим, на анусу се налази безброј нервних завршетака који то подручје чине врло осетљивим на додир. Ко је отворен за овај начин сексуалне игре, има пуно шанси на тај начин доживи оргазам. Важно је бити потпуно опуштена и користити пуно лубриканта. Сфинктер (мишић стезач, односно мишић затварач који је везан за уринарни тракт) један је од најјачих мишића у телу па га је тешко држати опуштеним. Међутим, ако је анални секс полаган и имаш потпуно поверење у партнера, можеш да доживиш неке потпуно нове осећаје и на тај начин доживиш врхунац.

4. Ментални оргазам

Женама је могуће доживети оргазам без телесног додира, односно стимулације. Вољом мисли могуће је (то се догађа углавном у сну) доживети невероватна сексуална искуства. Ако желиш свесно постићи ментални оргазам, онда ће ти помоћи еротске маштарије у комбинацији са свесним дисањем.

5. Вишеструки оргазам

Жене имају једну предност пред мушкарцима: не треба нам станка да одмах након оргазма опет дођемо до врхунца. Стога су могући вишеструки оргазми, односно више врхунаца у кратком раздобљу. Код жена је лакше постићи оргазам након што је већ један доживела. Тело је тада преплављено хормонима среће па су ерогене зоне још јако прокрвљене.

Зашто је секс веома битан у вези прочитајте ОВДЕ.

Извор: miss7.24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА