Најновије

ЖИВКОВИЋ НИКАД БРУТАЛНИЈИ: Вучић би да постане султан Србије! Борбом морамо искоренити ово зло!

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић поручио поводом изјаве државног секретара, да је започет процес којим Aлександар Вучић престаје да буде председник, а постане султан Србије. 

Зоран Живковић (Фото: Јутјуб)

Истакавши да Вучић ионако већ поставља и судије, полицајце, новинаре, бира ко ће да игра у фудбалском тиму, што су све обележја једног султана, на путу смо, упозорио је, да нам се деси нешто слично као у Русији.
 
"Позивам Вучића, кад већ даје дозволе за све, да дозволи и да се покрене предистражна радња против њега. Полиграфе не признајем, као ни српско правосуђе. Такође, поново имамо извештај да је Вучић одбио предлог ММФ-а да се в.д. директори преведу у стално стање вршења те функције. В.д. није одрживо стање, пример је директорка Торлака која је 2017. на конкурсу изабрана за директорку, а и даље је в.д. Да ли зато што је Вучић држи у шаци, да ли морају да му доносе у џаковима новац, информације, лекове? Нас интересује да имамо спровођење закона тамо где је то најлакше. Јавна предузећа имају дугорочне планове развоја, то не може да ради неко ко је изабран од данас до сутра", објаснио је лидер Нове странке.
 
Живковић је указао да је Србија на 9. месту у свету по броју умрлих од загађења ваздуха, те на 100.000 становника сваке године умре 175 људи због последица аерозагађења.
 
"Објашњење да је то због великог развоја, онда би Јапан био земља мртвих. Проблем је што се не поштују прописи, што је пола милијарде евра намењених за превенцију потрошено ко зна на шта... Од истог оног главног јунака у Србији потиче и загађење медија, где Вучић свакодневно постројава новинаре. И то мора да се промени што пре. Зато се Нова странка упорно залаже за борбу овог система, јер се само борбом може искоренити ово зло", закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић поручио властима у Србији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА