Најновије

НАЈИНТЕНЗИВНИЈЕ БОРБЕ НА ПРОСТОРУ ИДЛИБА: Руси бомбардују жестоко, иранске паравојне формације незадрживо надиру! Пола милиона људи бежи!

Опозициони извори у Сирији наводе како су руске ваздухопловне снаге у бомбардовању на простору сиријске северозападне провинције Идлиб током јучерашњег дана убиле најмање 40 особа.

Руси у Сирији (Фото: Јутјуб)

Даље, наводи се како су ваздушни напади изведени у тренутку жестоког удара иранских паравојних снага на положаје милитаната у Идлибу. Међу мртвима, тврди се, најмање је 22 цивила.

Званичници УН прошле недеље су објавили како хуманитарна криза на простору Идлиба постаје све тежа и како је најмање 350,000 цивила у бегу.

Многи од њих побегли су према турској граници, али остали су са сиријске стране (Турска, која је до сада примила неколико милиона избеглица из Сирије, очигледно жели да спречи улазак нових). Уз оне који су побегли због ранијих борби, на граници са Турском сада се налази око пола милиона људи.

Пре десетак дана распало се примирје (иако то службено још није потврђено, али вести са терена показују да јесте) које су договорили Путин и Ердоган, а од онда трају жестоки удари на положаје милитаната.

Руско министарство одбране категорички одбацује оптужбе да њихове ваздухопловне снаге циљају цивилне циљеве у Идлибу.

Прочитајте ОВДЕ   зашто је Запад у страху.

Извор: Ало/Voanews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА