Најновије

СЛАЖЕМО СЕ ДА СЕ НЕ СЛАЖЕМО! Вучић у Израелу разговарао са Ђукановићем!

Председници Србије Александар Вучић и Црне Горе Мило Ђукановић сусрели су се вечерас у Израелу, сазнаје "Блиц". Двојица председника бораве у овој земљи поводом обележавања Међународног дана сећања на Холокауст.

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Незванично, Вучић и Ђукановић дуго су током званичне вечере разговарали о свим важним питањима у међусобним односима Србије и Црне Горе.

Вучић је ексклузивно за "Блиц" рекао да је разговор био тежак и комплексан.

- Дуго смо разговарали о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о верским слободама у Црној Гори и сагласили смо се да су наша становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став - каже Вучић.

Двојица председника сагласили су се да разговоре ускоро наставе.

- Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења - рекао је Вучић.

Евроинтеграције су такође биле тема.

- Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону - казао је Вучић.

Србија највећи победник у рату Истока и Запада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА