Најновије

МИША ВАЦИЋ ТВРДИ: Закон о слободи вероисповести ће окончати империјалну владавину Мила Ђукановића

Да ми у 2020. години бог подари брак, а народ улазак у Скупштину Србије, поручио је лидер Српске деснице Миша Вацић, који је у 2019. години запросио своју дугогодишњу девојку, а након тога кренуо у кампању за изборе који ће бити одржани на пролеће.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Он истиче да цензус од три одсто, који износи око 90.000 гласова, може лако да прескочи.

- У кампањи смо већ шест месеци, оснивамо одборе широм Србије и наставићемо истим темпом као да нам је за улазак у парламент потребно 200.000 гласова.

Ко су људи који подржавају Српску десницу?

- Нас подржавају сви они који имају десничарска убеђења и изражену националну свест. Велику подршку добијамо од ратних ветерана, бораца, из четничких удружења, прилазе нам људи који су некада били у Дверима, ДСС-у, СРС-у, СПО-у, али и велики број оних који никада нису били у политици.

Ако остварите циљ да уђете у парламент, да ли вам је следећи да уђете у Владу Србије?

- Апсолутно!

У ком ресору себе видите?

- Па то су безбедносни ресори, војска, полиција, БИА или борачка питања.

Како коментаришете дешавања у Црној Гори?

- Добро и лоше. Лош је Закон о слободи вероисповести, који је донет на фашистички начин, а јако добро је што је тај закон пробудио Србе у Црној Гори, Републици Српској и Србији. Овај закон ће окончати империјалну владавину Мила Ђукановића, коме још пар година фали да по дужини трајања власти претекне и Јосипа Броза Тита. Са сарадницима сам учествовао у литији коју је у Београду организовала Српска православна црква.

Из Савеза за Србију поручују да ће цензус бити спуштен да би лажна Вучићева опозиција ушла у парламент.

- Савез за Србију је коалиција невладиних организација, у којем су неке регистроване као странке, али се понашају као невладине организације. Ја њих доживљавам као лажну опозицију јер се не баве политиком. Права опозиција жели да изађе на изборе и да победи оне који су на власти, а онај ко заговара бојкот је лажна опозиција. Српска десница је опозиција владајућој коалицији, али није опозиција држави.

Залажете се за удруживање свих српских покрета и странака, са ким бисте се удружили?

- Ми можемо са свима, осим са Дверима које су ушле у Савез за Србију. Двери су основали људи чистих идеала, нико од тих људи данас није у Дверима, а купио их је Драган Ђилас.

Након вашег гостовања у емисији „Правац“ са Милицом Ђурђевић Стаменковски из Заветника и Војиславом Шешељем из СРС-а стекао се утисак да је коалиција десничара немогућа. Да ли сте се након тога чули или видели?

- Нисмо се ни видели ни чули тим поводом. У емисији сам позвао на заједнички излазак на изборе. Они имају проблем јер многи људи из СРС-а и Заветника прелазе у Српску десницу и то њима смета. Али ако бисмо ишли заједно, онда би ти људи можда остали код њих. У децембру сам одржао трећи сабор деснице који је био бројнији од скупова Заветника и радикала.

Тврдите да сте јачи и од СРС и Заветника?

- Јачи и од њих и од осталих десничара. То се најбоље види по броју људи које окупљамо на свим догађајима које правимо.

У појединим медијима појавило се питање одакле Миши Вацићу паре за странку. Одакле вам паре?

- Одакле тим медијима паре, када знамо да немају ни гледаност, ни читаност. Српска десница има снажну подршку својих присталица широм земље који се не либе да нам дају добровољне прилоге од којих се издржавамо.

Недавно сте отворили Канцеларију за ромска питања, какав је ваш став према националним мањима и да ли националне мањине имају разлога за страх ако Српска десница уђе у парламент?

- Апсолутно немају никакав разлог за страх, многи наши чланови су припадници различитих националних мањина. У јулу је наш члан постао и кантаутор Хасан Дудић, а крајем 2019. године наш члан је постао Раул Алберто Дијас, певач и оснивач култног београдског бенда „Со Саби“. Нама је меродавност однос човека према Србији, а не његова национална припадност.

Лидер ПСГ Сергеј Трифуновић се пре неколико дана закуцао у аутобус, а након тога је утврђено да је у крви имао трагове кокаина. Како то коментаришете?

- Добро је да Трифуновић није рекао да иде да нахрани змајеве. Сумњам да ће то утицати на његове бираче јер су они блиски конзумирању тих супстанци. Моји бирачи могу да попију ракију, наједу се сланине и прасетине, а његови воле те психоактивне супстанце.

Политички скенер:

Драган Ђилас - тајкун

Бошко Обрадовић - кукавица

Ивица Дачић - неуништив

Александар Вучић - отац нације

Муамер Зукорлић - српски Кадиров

Прочитајте ОВДЕ шта је Ричард Гренел пренео властима у Београду и Приштини.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА