Најновије

"ОДНОСИ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ НЕ СМЕЈУ БИТИ ЛОШИ" Вучић најавио нове разговоре са Ђукановићем!

Вучић је новинарима, на крају посете Јерусалиму, рекао да ће се ускоро знати нови датум његовог разговора са Ђукановићем, те да је њему свеједно где ће се то и на који начин догодити.

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да су он и председник Црне Горе Мило Ђукановић у разговору изнели различите аргументе по питању Закона о слободи вероисповести, али да су се сагласили да треба да наставе да разговарају, јер односи две земље никада не смеју да буду непријатељски и лоши.

Председник је напоменуо и да га брине попис становништва у Црној Гори 2021. године, јер би, оцењује, била катастрофа ако би се показало да Срби у тој земљи нестају.

- Имали смо један веома комплексан и тежак разговор - рекао је Вучић.

Он је навео да у Црној Гори живи 28,73 одсто Срба, те да је његова обавеза и право да брине о сународницимна и о српској цркви, о све четири епархије које покривају терторију Црне Горе.

Пренео је да је Ђукановић износио другачије аргументе по питању Закона о слободи вероисповести, али да је сигуран да се ни један ни други нису радовали њиховом дубоком неслагању по тим питањима, што је, каже, чињеница коју су обојица данас морали да искажу.

- Оно што је позитивно је да смо се добро разумели и мисилм да смо се договорили да наставимо да разговарамо, да добро разумемо да односи Србије и Црне Горе никада не смеју да буду непријатељски и лоши и да морамо заједнички, са свим другим актерима, у овом случају СПЦ, да дођемо до некаквих решења у будућности - рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је за њега од кључног значаја попис становништва у Црној Гори 2021. године, јер би, истиче, била катастрофа да се покаже оно сто неки мисле - да Срби у Црној Гори нестају.

- Ја не мислим да је то истина и да је то тачно. Ми ћемо дати све од себе да охрабримо срспки народ да се изјасни како су се њихови очеви и дедови изјашнајвали - нагласио је Вучић.

Пренео је и да су синоћ он и Ђукановић случајно седели један преко пута другог, што је ствар протокола, али да су искористили ту прилику да разговарају о озбиљним темама, озбиљно и одговорно.

Вучић је рекао да је друга тема њиховог разговора, много лакша, била боља координација у деловању и разумевању порука ЕУ, и у односу према ЕУ.

- Као и у нашим захтевима које, ако имају право да испостављају све друге земље, које су даље од ЕУ од Србије и Црне Горе које су најдаље отишле у процесу евроинтеграција... Да ми координисемо своје потезе и да тражимо од Савета и ЕК одређене ствари заједно. Тако бисмо могли да имамо ширу, озбиљнију и значајнију подршку унутар ЕУ - рекао је Вучић.

Председник Србије положио венац жртвама Холокауста у Јерусалиму! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА