Најновије

СМРТ ЗА ЏИХАДИСТЕ: Руска војна инжењерија и нова технологија испробана у Сирији (ВИДЕО)

Руско министарство одбране обележило је 319. годишњицу од стварања једног од својих технолошки најнапреднијих војних огранака, показујући импресивну вежбу војне инжењерије која упада у непријатељско скровиште.

Руска војска (Фото: mil.ru)

Видео објављен на друштвеним мрежама Министарства одбране, приказује нападачки тим руских војних инжењера обучен у најсавременија комбинована заштитна одела који је упао у симулирану радионицу мина милитаната.

Војнички вишеслојни композитни оклоп који се састоји од металних, пластичних и керамичких плоча које покривају цело тело омогућава им да преживе чак и ако експлозивна направа детонира одмах поред нападачке екипе.

Војни инжењери који прате своју историју све од времена Петра Великог недавно су еволуирали у један од технолошки најнапреднијих делова руских оружаних снага.

Огранак који укључује деминере, стручњаке за препреке и одвраћање, као и недавно формиране инжењерске нападачке тимове, опремљен је најсавременијим  наоружањем у распону од војних робота до заштитне одеће од арамидне тканине.

У једном од својих последњих подвига, руски деминери су разминирали хиљаде мина у Сирији.

Руске снаге спровеле су успешне операције разминирања мина у разним регионима, као што су Алепо, Деир ез-Зор и Палмира након ослобађања од џихадиста између 2016. и 2018., уклонивши укупно 105.000 експлозивних направа.

Деминери су такође распоређени у Лаосу између 2018. и 2019. године, где су помогли да се очисти око 100 хектара од муниције и мина преосталих од рата у Вијетнаму.

Најновији маневар Москве и Пекинга сахрањује пољопривреду САД! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА