Најновије

ЕПИСКОПСКИ САВЕТ ПОРУЧИО ВЕРНИЦИМА: Црна Гора као Света Гора! На литије са иконом, а национална и страначка обележја нека остану у срцу!

“Црна Гора ових дана личи на Свету Гору, литије су благословени дар, због чега сви требају сва национална, страначка и друга осећања и обележја да носе у свом срцу, а на Литијама икону из свога дома и свећу у срцу и у својим рукама”, поручили су данас из Медијског тима Епископског савета Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори.

Једна од литија у Подгорици (Фото: Јутјуб)

"Ових Божићних дана Црна Гора личи на Свету Гору. Ако неко може да потврди библијску истину да Бог походи народ свој онда су то стотине хиљада људи седињени у вери и љубави према својој Цркви, светињама и прецима који у молитвеним литијама протестујући против незапамћеног безакоња, бране своју веру и вечно људско достојанство. Као што смо то констатовали и раније, ове Литије су чудо Божије и дар Светог Василија и Светог Петра, а народ у њима најлепши и најдивнији храмови који су саграђени у протеклих тридесет година. Зато смо одговорни да тај благослов чувамо, као и до сада. Како овај народни протест из недеље у недељу добија на бројности и власт нема решење ни одговор на њега, дужни смо да због најава и покушаја разних злоупотреба подсетимо на завет Тројичинданског сабора у Подгорици и Световасилијевског сабора у Никшићу да ћемо молитвом и људским достојанством, чојством и јунаштвом, призивајући Бога на помоћ, бранити своје светиње", пише у саопштењу.

Додаје се да су литије благословени дар Светих Сабора који надилази све партијске, страначке, политикантске и идеолошке интересе. 

Казали су да су као такве, литије "молитвени скупови у којима стојимо пред Богом, светитељима и пред народом, пред прошлошћу и пред будућношћу".

"Сва национална, страначка и друга осећања и обележја нека свако носи у свом срцу, а на овим Литијама икону из свога дома и свећу у срцу и у својим рукама. Само такве Литије чине све нас бољима, оплемењују нас и дају наду да ће и Црна Гора бити боља и да ће доброта и достојанство победити зло, неправду и примитивизам. Бог је наш Пут, Истина и Живот, а тим Путем је Црна Гора кренула ових дана, а на нама је да га следимо", додаје се у саопштењу.



Прочитајте ОВДЕ како се Мило Ђукановић спрема да уведе ванредно стање у ЦГ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА