Најновије

ОТАЦ СЕРАФИМ: Светосавска традиција за спас Србије (ВИДЕО)

Срби као народ могу опстати једино ако се врате Светосављу и правој светосавској традицији, рекао је отац Серафим, игуман Манастира Свете Тројице код Љубовије који је вечерас у Зворнику одржао светосавско предавање.

Отац Серафим (Фото: Јутјуб)

Отац Серафим је пре светосавског предавања рекао новинарима да се о Светом Сави као духовнику и просветитељу не зна много.

"Мислим да га мало славимо и један од мојих предлога биће да га више поштујемо и славимо", навео је протосинђел Серафим.

Он је истакао да су у Манастиру Свете Тројице који се налази у засеоку Беле Воде код Љубовије увели да се сваког понедељка служи молебан Светом Сави, додајући да ће то бити предложено и осталим храмовима.

Свештеник Серафим рекао је да ће на предавању говорити о Светом Сави као монаху, о његовим подвизима и послушностима, кроз шта је све пролазио, те о томе да српски народ треба да се угледа на њега и да се врати Светосављу.

Предавање је одржано у оквиру вишедневне манифестације Светосавска недеља која је синоћ отворена у Зворнику.

Према програму манифестације, сутра ће бити одржана Светосавска академија на којој ће учествовати Прво зворничко певачко друштво "Изворник", те ученици и професори зворничких средњих школа.

У понедељак, 27. јануара, биће обележен Савиндан у основним и средњим школама, док је за четвртак, 30. јануар, предвиђен избор најбољих спортиста града Зворника за 2019. годину.

Светосавска недеља традиционално ће бити завршена светосавским балом у суботу, 1. фебруара.

Стиже нова балистичка опрема за "Кобре" из домаће производње! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА