Најновије

СЕРГЕЈ ПИСАО ЕУ ПАРЛАМЕНТАРЦИМА: "Сада је јасно више него икад да је Србија заробљена држава са заробљеним медијима"

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић упутио је писмо европарламентарцима који су посредовали у међустраначком дијалогу о изборним условима у Србији - Тањи Фајон и Владимиру Билчику, у коме је образложио одлуку ПСГ да не учествује на изборима који ће бити одржани у априлу.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Трифуновић је позвао Европски парламент и Европску комисију да направе извештаје о стању владавине права и слободи медија у Србији, чиме би се и званично констатовало да се Србија налази у стању заробљене државе.

Трифуновић је у писму подсетио да је ПСГ учествовао у свим рундама дијалога.

Он је истакао да се власт обавезала да ће до 31. децембра изабрати три, а променити два члана Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), што до данас није окончано и оценио да људи који су изабрани за нове чланове не гарантују да ће то тело "прорадити".

Трифуновић је нагласио да је на Радио-телевизији Србије дошло до једног круга гостовања лидера опозиције, али да то није ни изблиза "ономе што се очекује како би сви добили равноправан третман".

Он је навео да су у Надзорни одбор који је оформила Скупштина Србије ушли људи који су на изборима 2017. године подржали кандидатуру Александра Вучића за председника Србије, а да су неки од њих били кандидати на листи Српске напредне странке на београдским изборима.

Трифуновић је нагласио да одлука ПСГ о бојкоту избора није донета олако, али да је ПСГ морао да буде искрен према својим бирачима и члановима јер није дошло до конкретног побољшања изборних услова.

"Сада је јасно више него икад да је Србија заробљена држава са заробљеним медијима, која је у истом или можда горем стању него што је била Северна Македонија када је Европска унија посредовала у решавању кризе 2015. године", навео је Трифуновић у писму.

Прочитајте ОВДЕ шта је Весна Пешић поручила српским властима.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА