Најновије

ШТРАЈК У ЖЕЛЕЗНИЦИ ЗБОГ ЗОРАНЕ: Девет синдиката се ујединило да спречи министарку у остварењу прљавог плана

Зорана Михајловић баш не одустаје од намере да неког себи блиског постави за вршиоца дужности "Инфраструктуре железнице". То место, подсетимо, остало је упражњено након хапшења бившег министаркиног саветника, дугогодишњег сарадника и човека од њеног највећег поверења Мирољуба Јевтића, који је у притвору због примања мита и Влада га је званично разрешила функције.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Према речима добро упућених саговорника блиских Влади Србије, првобитна идеја Михајловићеве била је да без конкурса на место вршиоца дужности компаније која располаже огромном имовином прогура Јевтићевог заменика Милана Максимовића. Тај план јој је, међутим, осујећен.

- Министарка се, стога, одлучила за резервну варијанту. Она по сваку цену жели на Јевтићевом месту неког ко јој је близак и кога може да контролише, као што је то био случај с Јевтићем. Важно јој је очигледно да послови које су имали не буду угрожени - објашњава извор и додаје:

- На списак кандидата за место вршиоца дужности она је ставила Зорана Пузовића и Ђорђа Прокића иако су обојица у "Железницама" веома блиско сарађивали с Јевтићем и тешко да нису знали шта он ради.

Проблем је што ће нови директор бити постављен без конкурса, што министарки практично даје одрешене руке јер Влада мање-више само аминује предлоге ресорних министара.

- Ипак, покушај да прогура свог првог фаворита Максимовића није прошао, што значи да је неко прочитао њену игру. Надајмо се да ће тако бити и са овим што сада покушава да спроведе - наводи саговорник.

Подсетимо, Јевтић је у првом исказу полицији рекао да је већи део прљаво стеченог новца предавао управо Зорани Михајловић, односно њеном супругу Владимиру Атанацковићу. Касније, пред тужиоцем, тај исказ је променио и негирао кривицу.

На питања Српског телеграфа из министарства које води Михајловићева стигао је следећи одговор:

- Вршиоци дужности директора не бирају се на конкурсу. Одлуку о томе ко ће бити нови вршилац дужности директора "Инфрастуктуре железнице" донеће Влада Србије.

Пузовић и Прокић, иако су питали и за њих, у одговору нису ни поменути.

У "Железницама" честе афере

Ако би се неко можда и сложио с тим да се директор тако важног предузећа као што је "Инфраструктуре железнице" бира без конкурса, свакако би одустао од те замисли када се подсети колико је бивших челника "Железница" било хапшено и умешано у разне афере - од случаја Обрада Шаранчића па све до Драгољуба Симоновића, који је, додуше, хапшен због других разлога.

Напад на светиње по диктату НАТО-а. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА