Најновије

КАДА СУ САД ОБОРИЛЕ ИРАНСКИ ПУТНИЧКИ АВИОН ОДЛИКОВАЛЕ СУ СВОГ ОФИЦИРА: Сада је Техеран донео важну одлуку!

Иранац који је оборио украјински путнички авион на лету 752 у близини аеродрома у Техерану у затвору је, изјавио је ирански министар иностраних послова Мохамад Џавад Зариф за немачки "Шпигл".

Ирански министар иностраних послова Мохамад Џавад Зариф (Фото: Јутјуб)

Ово је била компликована ситуација у компликованом времену. Другима је требало много више времена. Пре 32 године САД су обориле ирански путнички авион. До данас, још увек нису издали службено извињење. Амерички официр који је био одговоран за обарање авиона чак је добио и медаљу. У међувремену, Иранац који је оборио украјински авион сада је у затвору - рекао је Зариф у интервјуу за магазин у петак, одговарајући на питање зашто је иранској влади потребно три дана да призна да је њена војска оборила авион.

Министар спољних послова додао је да су људи, заиста, имали право да се жале како информације нису одмах обелодањене, али то није била грешка владе. Зариф је истину сазнао после два дана након обарања авиона.

То је тачка у којој су виши припадници војске дошли до коначног закључка да је то неко учинио грешком - додао је високи дипломата.

На питање да ли се планира спровођење међународне истраге несреће, Зариф је рекао да је иранска страна позвала Украјинце да учествују у њој.

Отворени смо за учешће других. Спроводимо одговарајућу истрагу засновану на међународним захтевима  - рекао је ирански министар спољних послова.

Авион на лету 752 украјинске авиокомпаније срушио се у близини техеранског аеродрома "Имам Хомеини" неколико минута након полетања 8. јануара.

Погинуло је свих 176 путника, укључујући држављане Украјине, Ирана, Канаде, Авганистана, Немачке, Шведске и Велике Британије. Три дана касније, иранска војска признала је да је оборила авион, мислећи да је у питању непријатељска крстарећа ракета.

Американци шаљу Патриот у Ирак! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА