Најновије

МИЛО УДАРИО НА СВЕТОГ ВАСИЛИЈА: Ни НАТО више не може да га спасе!

Буквално сваки четврти становник Црне Горе изашао је у четвртак увече на улицу и јасно и гласно поручио Милу Ђукановићу да ће из рата у који је, усвајањем срамног закона упереног директно против СПЦ, ушао са свештенством и верним народом извући дебљи крај!

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Међу 150.000 незадовољних грађана (земља има око 600.000 становника) који су по градовима широм Црне Горе са иконама у рукама учествовали на литијама и из свег гласа певали „Христе Боже“ било је доста гласача и функционера његове странке. Из тога се лако може закључити да на изборима који ће у Црној Гори бити одржани у октобру Ђукановић после три деценије може бити послат у историју. Слике река људи на улицама обасјаних бакљама обишле су свет, а аналитичари су става да је Ђукановић после тога потпуно изгубио легитимитет и да већ у овом тренутку сам треба да се „у пакету са спорним законом повуче“.

Да је председник Црне Горе, како смо јуче писали, окружен НАТО специјалцима који му помажу да превазиђе кризу, и те како нервозан, показује то што је наредио полицији да почне с хапшењем и застрашивањем верног народа још док су трајале литије, а терор је настављен и у петак. Игор Дамјановић, аналитичар и колумниста, ухапшен је због преписке на Фејсбуку, а након саслушања пуштен је на слободу.

- Као окорелог криминалца, у мом породичном дому, ухапсила су ме два униформисана полицајца. Без икаквог објашњења стрпали су ме у полицијска кола с ротационим светлима. Посебно је мучно што се хапшење одиграло пред очима моје петогодишње братанице. Сам потичем из породице у којој нико никада није имао проблема са законом - истиче Дамјановић и додаје да су бестидним поступком црногорске полиције грубо прекршене законске норме и нарушена његова људска и грађанска права.

- Суштински повод за полицијску репресију према мени и над мојом породицом јесте мој друштвено-политички активизам, у коме режиму посебно смета моје противљење чланству Црне Горе у НАТО и усвајању тзв. закона о слободи вероисповести. Наредних дана, након консултације с адвокатом, донећу одлуку да ли ћу поднети притужбу на поступање одговорних лица - изјавио је Дамјановић.

Иначе, режим Мила Ђукановића покушао је и да организује такозване контралитије, које су благо речено доживеле фијаско, јер се на њима појавио веома мали број „милогораца“. Зато уопште не би чудило да Ђукановић прибегне јединој солуцији која му је у овом моменту остала, а то је да у земљи прогласи ванредно стање.

Мираш честитао Васкрс!

Самопроглашени митрополит Мираш Дедеић жестоко се обрукао почетком ове године, када из неколико покушаја није успео да честита Божић. Распоп неканонске ЦПЦ је на Бадњи дан покушао да сними посланицу, а ни из десетог пута није успевао да изговори две смислене реченице. Тај снимак постао је прави хит, а најзабавнији је сам крај, када Мираш својим Црногорцима и Црногоркама честита Васкрс.

Сузе оца Гојка

Отац Гојко Перовић кроз сузе је са Цетиња послао снажну поруку: „Молимо нашу браћу која су јуче ишла другим улицама да дођу овде да се помоле заједно са нама јер нема нама молитве без њих, нити има њима Црне Горе без нас.“

Ђукановић полудео, уводи ванредно стање уз помоћ НАТО-а! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА