Најновије

НЕ ЗАНИМА ИХ ТУЂИ СУВЕРЕНИТЕТ! Америка појачава војно присуство на Блиском истоку! Патриот системи стижу у Ирак!

Амерички војни званичници открили су да Пентагон разматра да распореди системе противваздушне одбране у Ирак након иранских ракетних напада који су циљали на базе Аин Ал-Асад у Ал-Анбару и у Ербилу.

Противваздушни ракетни систем Патриот (Фото: army.mil)

 

Високи званичник Пентагона изјавио је за Фокс Њуз да су веровали да Иран вероватно неће покренути напад балистичке ракете у ноћи 8. јануара. Касније је откривено да је у нападу рањено 34 америчка војника. 

Званичник Пентагона рекао је да се систем противваздушне одбране САД може користити за заштиту база које укључују њихове снаге у Ираку.

Ирачка реакција

Члан блока Ал-Фатех у ирачком парламенту, заступник Карим Алаиви, рекао је данас да ће распоређивање америчког система Патриот у Ираку представљати кршење суверенитета његове земље.

„Ирачки парламент представља све његове компоненте и спектар, а одлука о уклањању америчких снага је свачије мишљење. Стога је покушај  да на сваки начин распореде системе Патриот или на било који начин повећају своје борбене способности одбачен”, истичући да се сматра да се тиме крши суверенитет Ирака.

"Присуство америчких снага у Ираку је незаконито, а недавна одлука представничког дома је јасна", рекао је, додавши "сада је на суду да се те снаге повуку."

Прочитајте ОВДЕ каква је ситуација на фронту у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА