Најновије

ОТКРИО ЈЕ СВЕ: Шта пише у опроштајном писму мушкарца који се убио испред Скупштине

Случај убиства и самоубиства решен је у најкраћем могућем року захваљујући професионалном и одличном раду полиције у Старој Пазови.

Скупштина (Фото: pixabay. com)

Властимир Шевер (42) из Старе Пазове, који је убио професора ДИФ Дејана Илића (48) код Гајићке баре у Старој Пазови, после чега се убио испред Народне скупштине у Београду, дуговао је зеленашима око 300.000 евра, а новац му потраживао и Илић, незванично се сазнаје.

Случај убиства и самоубиства решен је у најкраћем могућем року захваљујући професионалном и одличном раду полиције у Старој Пазови. Наиме, у тренутку када је пронађено Илићево тело код Гајићке баре није се могло ни претпоставити да је реч о убиству, јер је тело било у таквом положају.

- Тело је пронађено у трски поред воде, било је у таквом положају да је више личило на природну смрт. Није се видело да је човеку пуцано у главу, није било крви, о томе сведочи и то да ту рану нису видели ни лекари који су дошли да констатују смрт човека. Тек се на обдукцији установило да је човек упуцан у слепоочницу. Улазна рана је била толико мала - прича један од Шеверових пријатеља који је упознат са случајем.

Он је додао да је полиција дан касније успела да повеже да постоји могућност да су убиство у Старој Пазови и самоубиство испред Скупштине повезани.

- Тек када је метак којим је убијен Илић извађен, схватили су да је реч о истој муницији и истом оружју. Шевер је у опроштајном писму поменуо неколико људи којима дугује велику количину новца, међу њима је и Дејан Илић. Наводно, у писму је објаснио да има неколико људи из Београда од којих је узимао новац и који су га притискали да га врати. Дуговао је око 300.000 евра и више није могао да издржи тај притисак. Како сам сазнао, објаснио је да је са Илићем завршио, али је, наводно, жени објаснио коме колико дугује новца и да очекује да ће га она разумети - објашњава саговорник и додаје:

- Иначе, Шевер је својевремено био одличан мајстор. Имали су машине на којима су правили алате за пластику, након тога се упознао са лошим људима из криминогене средине и све је кренуло низбрдо.

Он објашњава да је, када је кренуло лоше, отворио агенцију за регистрацију возила и рентакар, али да је возила узимао од криминалаца.

- Његов дуг се све више повећавао, затворио је након неколико месеци и због дугова и неких криминалних радњи побегао у Београд. Мислим да је живео негде на Вождовцу. Тамо се опет повезао са неким сумњивим ликовима који су се бавили зеленашењем. Неки од њих су му давали новац, који је наводно давао на камату другима. Био је крупан човек, те је у последње време радио као посредник не би ли зарадио више новца. Вероватно се само још више укопавао - прича пријатељ.

Иза себе оставио жену и двоје деце

Властимир Шевер сахрањен је јуче у Старој Пазови, иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.

- Чуо сам да се у опроштајном писму, које му је полиција нашла у џепу, опростио од жене и да је написао да очекује да ће га она разумети. Верујем да није желео да се сазна да је он убио Илића, можда делом и због своје породице - прича пријатељ.

Погледајте ОВДЕ   узнемирујићи снимак из Ивањице.

Извор: Ало/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА