Најновије

СВЕ ДАЉЕ ОД ВЛАДЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Курти не да Коњуфца, не попушта ни ДСК!

Данас истиче неформални рок за договор о новој влади такозваног Косова који је лидер Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа, према незваничним информацијама, пре неколико дана поставио лидеру Самоопредељења Аљбину Куртију, а како тренутно ствари стоје, споразум је и даље неизвестан

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Како преноси Косово онлајн, медији у Приштини данас се баве овом темом подсећајући на то да је већ прошло 112 дана од избора, а такозвана влада није формирана.

Кључно питање за постизање договора било је да ли ће Глаук Коњуфца поднети оставку на место председника Скупштине тзв Косова и на тај начин испунити услов ДСК, који тражи ово место, а што Самоопредељење изричито одбацује.

У међувремену се појавила информација да је Самоопредељење као контрауслугу ДСК понудило чак седам министарских места у будућој влади и могућност да постави наследника Хашима Тачија идуће године, када му истиче мандат на месту председника лажне државе.

Током јучерашњег дана чула се и информација да су се Курти и Мустафа у тајности састали у кући лидера ДСК и да су дуго разговарали, али никакве званичне информације о том сусрету се нису појавиле.

У сваком случају, рок који Аљбин Курти има на располагању за састављање владајуће коалиције полако истиче. По закону, остало му је још осам дана да поштигне договор са ДСК.

Оно што је приметно то је да чланови и руководство Самоопредељења јединствени у својим ставовима, док се унутар ДСК налазе две струје са различитим погледима на постизање коалиције са Куртијевом партијом.

На једној страни је Вјоса Османи и припадници партије који деле њен став о потреби постизања договора са Самоопредељењем, и на другој Агим Вељију, који око себе окупља тврдо језгро које је против те коалиције. Иса Мустафа је очигледено између те две опције.

За одговор на питање шта ће се од свега на крају десити, да ли ће неко од ове две странке одлучити да попусти и тако омогући споразум или ће се догодити неки други расплет, где су у игри и коалиција без Самоопредељења, али и нови ванредни избори, мораће да се сачека још неколико дана, закључује Косово онлајн.

Зашто Вучић не сме да спомене Ђукановића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА