Најновије

ХАРАДИНАЈ ДЕМАНТУЈЕ ПИСАЊА МЕДИЈА: Нисам разговарао са Гренелом о железници

Вршилац дужности премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је да са специјалним изаслаником САД у дијалогу између Косова и Србије Ричардом Гренелом није разговарао о споразуму о железници и да се та фаза не може дефинисати као наставак дијалога, пише Газета Екпрес.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

"То није био део дискусије. Рекао сам о чему смо разговарали", изјавио је он, након што је са делом кабинета одао почаст на јеврејском Обелиску поводом Међународног дана сећања на холокауст.

Харадинај је рекао да је избор ко ће отићи у Берлин урадило Министарство за инфраструктуру.

"Знате како тај процес иде. Одобрење се даје за политичко особље, а остале бирају стручњаци, они долазе из одељења, не знам те људе", објаснио је он.

Према његовим речима, имплементација тог споразума може потрајати јер су железнице на Косову у лошем стању.

"Имамо железнице које су повезане са Србијом и у лошем су стању. У процесу смо реновирања, то је велики пројекат са ЕУ, споразум са Србијом не наноси штету Косову.

Постоје стотине хиљада наших људи који су приморани да пролазе кроз Србију, од којих неки сада имају алтернативу и авионом. Воз такође може бити опција, тренутно није стварна понуда, то је практично веома лоша инфраструктура, није адекватна за употребу“, напоменуо је Харадинај и додао да није у реду да се та фаза дефинише као наставак дијалога.

"Немам право да то дефинишем као дијалог, поздрављам чињеницу да се постижу неки споразуми, Претходно смо тражили безусловни дијалог, без укидања пореза," рекао је Харадинај.

Трамп спремио план за КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА