Најновије

НАЈНОВИЈА МАПА БЛИЦКРИГА ХАФТАРОВИХ СНАГА! Села и градови падају у његове руке! Ослободио Гадафијев родни Сирт, а сада... (МАПА/ ВИДЕО)

Либијска национална армија (ЛНА) наставила је офанзиву дуж северне обале у недељу, пошто су њихове трупе покушале да нападну кључни град Мисрату.

Хафтарова војска (Фото: Јутјуб)

Према локалним извештајима, Либијска национална армија успела је да заузме неколико локација источно од Мисрате, поставивши своје трупе на само 100 км од обалског града.

Извештаји кажу да је Либијска национална војска заузела неколико места у близини Абу Кураина након жестоке борбе са милицијама Мисрате, лојалних Влади националног споразума (ГНА) са седиштем у Триполију.

Либијска национална армија покушава да освоји Мисрату након што су заузели кључни лучки град Сирт, који је раније овог месеца ослобођен у брзој операцији против милитаната Мисрате.

Мисрату су заузеле антивладине снаге у пролеће 2011. године после интензивне битке са либијском војском под командом бившег председника Моамера ал-Гадафија.

Потресно писмо мајци Србина из ЦГ који је због терора Ђукановићеве полиције морао да се склони у Србију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА