Најновије

ШИПТАРСКО ЛУДИЛО НЕ ЗНА ЗА ГРАНИЦЕ: Тачи оптужио Србију за "балкански холокауст"

Косовски председник Хашим Тачи је на свом Фејсбук профилу написао да Србија и даље "негира злоцине" који су проузроковали "балкански холокауст" у БиХ и на КиМ.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Он је, на Међународни дан холокауста, провокативно написао да је мислило да се холокауст неће понављати, али да су напори на истребљењу људи настављени.

"Косово се данас придружује сећању на жртве холокауста, геноцидног и монструозног злочина који је престравио цео свет. Након Другог светског рата мислило се да ће патње милиона окрутно убијених људи Холокауст претворити у непоновљив злочин за човечанство. Али идеју и напоре за истребљењем људи и етничких група наставио је српски режим у Босни и Херцеговини и на Косову. Масакри и етничка чишћења наликују онима из Другог светског рата. И нажалост, Србија и данас негира злочине који су проузроковали балкански холокауст у овом делу Европе", написао је Тачи.

Kosova sot i bashkohet kujtimit për viktimat e Holokaustit, një krim gjenocidal dhe monstruoz që tmerroi gjithë botën....

Posted by Hashim Thaçi on Monday, January 27, 2020

Хашим Тачи, да има имало човечности и дипломатског такта, не би покушавао да на јефтин и неумесан начин злоупотребљава Холокауст и страдање јеврејског народа у Другом светском рату, које се не може поредити ни са чим, па ни са страдањима током сукоба на подручју бивше Југославије, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић указује да је Тачи показао "врхунски неукус и нецивилизованост" покушавши да у јавну комуникацију уведе термин "балкански холокауст", поредивши Србе са нацистима, а Албанце са Јеврејима, јер је признао да њему и његовим политичким истомишљеницима није стало ни до жртава ни до њихових породица, већ да су му жртве и људска патња само још једно од средстава за јефтино политичко поентирање.

"Господине Тачи, нека вас је срам! Овакве ствари се не раде, и нема никаквог изговора за то што сте данас учинили. Уместо што скрнавите сећање на јеврејске жртве у Другом светском рату, могли бисте да се позабавите суочавањем са сопственом ратном и злочиначком прошлошћу и објасните како је могуће да се на територији на којој обављате функцију председника привремених институција самоуправе систематски уништавају докази и убијају сведоци злодела терористичке УЧК", поручио је Ђурић у саопштењу.

Харадинај тврди да са Гренелом није разговарао о железници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА