Најновије

СИРИЈСКИ ТЕНК НЕУНИШТИВ: Преживео погодак ракете, свет дрхти пред овим оружјем (ВИДЕО)

Приликом операције за ослобођење сиријског града Марат ал-Нуман, сиријска армија употребава најбоље оклопне јединице које има у свом саставу. Тако је камером џихадистичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам, која брани овај одсек снимљен покушај уништења овог средства (тенк Т-72) противтенковском ракетом.

T 72 (Фото: Јутјуб)

Наиме, оклопно-механизована група сиријске армије је успела да пресече важну магистралну комуникацију М-5 са јужне и северне стране овог града. У овом моменту Марат Нуман се налази у полуокружењу са тенденцијом да ускоро око њега буде затворен комплетан обруч. Да ви спречили ове намере сиријске армије, џихадисти масовно користе противтеновске ракете и камиказа-возила са експлозивом.

На видео-материјалу се види покушај уништења сиријског тенка Т-72. Сиријци су овај тенк модернизовали тако што су на његов корпус надоградили велику количину противкумулативних решетки. Оне су "наварене" практично са свих страна тенка, што му даје карактеристичан изглед кавеза. Ове решетке имају за циљ да спрече контакт противтенковске ракете са основним оклопом тенка. Током борбене експлоатације ова модификација се приказала као доста успешна, посебно када су у питању пројектили испаљени из ручних ракетних бацача РПГ.

Као што видимо, тенк је погођен, али је по свему судећи издржао погодак. Скоро у 90% случаја приликом продора кумулативног млаза у темк Т-72, долази и до активације борбеног комплета што доводи до страховите експлозије. Такође, висока вероватноћа да овај тенк ипак није уништен доказује и прекид видео-материјала непосредно после удара у циљ. Неписано је правило да џихадисти и по цену сопствених живота желе да документују комплетно уништење тенка, што је један од кључних сегмената њихове пропаганде. То се у овом случају није десило.

Руске и америчке снаге близу отвореног сукоба у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА