Најновије

ДУГЕ ЦЕВИ У ЊУЈОРКУ: Повећан ниво безбедности због убиства Сулејманија!

Њујоршка полицја повећала је ниво безбедности у том граду, након убиства команданта иранских јединица Кудс Касема Сулејманија.

Америчка полицја (Фото: Твитер/принтскрин)

Комесар Њујоршке полиције Дермот Ши изјавио је на конференцији за новинаре да нема веродостојних дојава о евентуалним претњама за град, али да су предузете мере да становници Њујорка и туристи буду заштићени, преноси америчка телевизија НБЦ.

Он је нагласио да су полицијски службеници већ у "стању повећане будности" и да становници Њујорка могу да очекују појачано присуство униформисаних службеника, од којих ће поједини носити пушке са дугим цевима.

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио рекао је на конференцији за новинаре да је претња Њујорку, који је погодан за нападе, значајно порасла и да треба претпоставити да би напад довео САД у ратно стање. Он је ту ситуацију оценио као суочавање с реалношћу са каквом се град раније није суочавао.

"Веома је важно да сви то разумеју, али и да разумеју да у овим измењеним околностима Град и полиција чине све да Њујорк остане безбедан", рекао је Де Бласио.

Он је истакао да се Њујорк можда суочава с претњом која је другачија и већа од било чега са чим се раније суочио.

Најаве челника Њујорка о појачаном степену безбедности дошле су након претњи Ирана да ће се осветити за смрт Сулејманија.

Прочитајте ОВДЕ   колико би требало Трампу војника да изврши инвазију на Иран.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА