Најновије

БЕРАНЕ И БИЈЕЛО ПОЉЕ ПРКОСЕ МИЛОВОМ ЗАКОНУ: Више десетина хиљада верника на литијама за одбрану светиња (ВИДЕО)

У Црној Гори четвртак је, поред недеље, дан у коме крећу литије којима верни народ молитвено протестује против усвајања Закона о слободи вероисповести, који је продубио старе поделе у Црној Гори и државу већ дуже од месец дана држи у стањa усијања.

Беранци су се окупило око Ђурђевих ступова (Фото: Јутјуб)

Прва литија је кренула из Дапсића, седам километара од Берана. Неколико стотина мештана у крсном ходу срешће се са главном литијом, одакле ће се отићи на молебан у манастир Ђурђеви ступови, задужбину великог жупана Првослава, синовца Немањиног.

Литија је кренула и од цркве Шанчева са тромеђе Јабучина Бојиште и Церово. Дугачка је 15 км, а од тога већина пута макадам. Литију je предводиo свештеник Никола Скопљак.

У Беранама је на литији било више од 15.000 грађана. Био је то одговор Ђукановићу на посету граду веснику мира и љубави, носиоцу борбе против спорног Закона о слободи вероисповести.

Више од 12.000 верника у Бијелом Пољу

Поново величанствена литија одржана је у Бијелом Пиљу. Више од 12.000 грађана на молитвеном ходу од цркве Светих апостола Петра и Павла до цркве Светог Николе где је служен молебан.

Прочитајте ОВДЕ шта је Синод СПЦ поручио црногорским властима.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА