Најновије

ЛОНЧАР: Није алармантно ако се у Србији и појави неко заражен коронавирусом!

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је Србија предузела све мере да нови коронавирус не стигне у земљу, те да неће бити алармантна ситуација уколико се и појави неки пацијент.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

"Није могуће изоловати Србију у 21. веку од свега. Ништа није алармантно ако се појави неки пацијент и у Србији. Битно је да се одреагује како треба", рекао је Лончар за Пинк.

Он је апеловао да грађани не слушају разне гласине, већ да прате званичне информације и навео да је Сватска здравствена организација (СЗО) саопштила да је ситуација "под одређеном контролом".

"То под одређеном контролом не значи да ће се данас вирус зауставити, да се више неће ширити, али да се неће ширити масовно што би могло да доведе до много већих последица", појаснио је Лончар.

Он је навео да је до сада коронавирусом ван Кине заражено 68 људи, да се очекује да ће у наредних десетак дана тај број и даље да се повећава, нагласивши да је проблем што је вирус велика непознаница - не зна се како се преноси и не постоје дефинитивни параметри о периоду инкубације.

Министарство здравља Србије је у сарадњи са Институтом "Батут" урадило упутства за људе који долазе из Кине на кинеском, енглеском и српском језику, а објављен је и број телефона на који могу да се јаве уколико постоји нека сумња да су заражени.

Прочитајте ОВДЕ   шта је за то време проглашено ванредном ситуацијом у свету.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА