Најновије

ВЕЛИМИР ЕРАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ ПОРУЧИО: Комите прво скините копите!

"Развило се црно време опадања, набујао шљам и разврат и пороци,   подиг'о се трули задах пропадања,  умрли су сви хероји и пророци. Прогледале све јазбине и канали,  на високо подигли се сутерени, сви подмукли, сви проклети и сви мали постали су данас наши суверени".

Велимир Ераковић (Фото: Правда)

Пише: Велимир Ераковић

Почео сам стиховима Владислава Петковића Диса, јер они најбоље описују ситуацију у Монтенегру којим влада највећи српски издајник икад, а уз то лупеж и крадљивац државне својине. Са дебелим братом коме шешир стоји као магарцу седло, сестром, сином и њему блиским тајкунима све је опустошио. Камен на камену нема, а и ако има он је њихов.

Премијер Душко Марковић - познат по крађи радијатора - а сада шеф озбиљног “Мојковачког клана" пријети Србији зато што је покушао неко да запали “црногорску заставу". Иначе, и он је такође милионер јер у фабрици дувана у Мојковцу он уствари производи оружје и пакује дрогу за транспорт. А што се тиче заставе: прво то је алај-барјак куће Петровића, моје куће, јер смо ми генетски једно. Петровићи и Ераковићи су једно, а владике из куће Петровић су за себе говорили да су Ераковићи и ја се имам чиме поносити и дивити, а теби остаје у аманет да си од лупежа радијатора постао шеф криминалне групе и премијер.

Није ме страх ни тебе, ни Вељовића, ни Лазовића, нити сличних. Да се врабаца бојим, носио бих праћку. Друго и најважније - запалићемо вам читаву Црну Гору такнете ли иједну српску цркву или храм.

Све ово да напишем ме је навео атак члана некаквог “Комитског покрета" на свештеника Мирка Вукотића. Да ли те ,,комите" знају да се Крсто Поповић писао Србином и заједно са сердаром Јанком Вукотићем крв лио на Мојковцу да би се браћа Србијанци повукли без губитака. Знате ли за његово писмо краљу Александру, а краљ га је аболирао и плус му за заслуге на Мојковцу дао инвалиду.

Међутим, “комите" боље вам је да станете гдје сте, јер ћете проћи као 1918-те. Тада су вам се копите на нога стављала и зато кад кренете на јуриш скините их да вас не сврбе. Није вам их нико из Београда, Ниша, Врања, Чачка или Краљева стављао него Бањани, Ковачевићи из Спиле Граховске, Цуце, Бјелопавлићи, Васојевићи и сви остали који нијесу хтјели да трпе ваш јад.
Још једном сте напали најбољег и најпоштенијег мајчино вас млијеко губало и рука се сваком осушила ко може на мантију ударити. Пробајте тако, врле ,,комите" и 6-ог да јурнете, па ћете видјети шта вас чека.  А сачекаће вас војска Христова, причешћен народ са њим на челу. И сачекаће вас јачи него икад, јер је уз Србе Бог, а уз кога је Бог тај битку не губи.
Ви бирајте шта ћете. Ми смо спремни за оба цартсва - и земаљско и небеско. Оба су нам богоугодна. 

П.С. Извињавам се читаоцима портала ,,Правда" што сваког дана пишем. Неком сам можда и досадио. Међутим, дешавања у некадашној Црној Гори, а сада Монтенегру су толико критичн и забрињавајућа да простора за одмор нема. Ни мени од њих, ни вама од мене.

Прочитајте ОВДЕ шта је поручио митрополит Амфилохије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА