Најновије

СЗС: Вучић и Ђукановић медијским ратом свађајући српски и црногорски народ покушавају да очувају своју личну и неконтролисану власт!

Председништво Савеза за Србију огласило се саопштењем у којем осуђује, како се наводи, говор мржње режима Александра Вучића и Мила Ђукановића који "запаљивим изјавама покушавају да сакрију истину да је спорни закон о такозваним верским слободама усвојен уз њихов претходни договор и апсолутну сагласност".

Мило Ђукановић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Када су се након усвајања овог закона режими у Београду и Подгорици суочили са заједничким, мирним и достојанственим отпором огромне већине православних верника, и оних који се изјашњавају као Срби и оних који се изјашњавају као Црногорци, којима су се прикључили и припадници других вероисповести, по старом сценарију из деведесетих започели су оркестрирани медијски рат, оцењује Председништво СЗС.

"Рат у коме покушавају да, свађајући српски и црногорски народ, очувају своју личну и неконтролисану власт", додаје се у саопштењу.

Председништво СЗС-а је истакло и да данашња изјава Ивице Дачића у којој, како се наводи, прети да ће грађанима Србије пребројавати црвена крвна зрнца и преиспитивати држављанства, "неодољиво подсећа на најмрачнија времена за која смо веровали да се никада неће вратити".

"Председништво СЗС позива све актере на мир и суздржаност, а власт у Подгорици да антицивилизацијски закон о таквозваним верским слободама неодложно стави ван снаге и сва спорна питања реши у дијалогу са Српском православном црквом. Вучићев режим који је месецима ћутао и прећутно подржавао усвајање овог закона, позивамо да схвати да су нераскидиве историјске везе српског и црногорског народа важније и јаче од његове жеље и похлепе за влашћу", поручује се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ зашто Александар Вучић не сме да удари на Мила Ђукановића.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА