Најновије

ВУЧИЋ НЕ СМЕ НА МИЛА: Ни Црква неће Вучића у Црној Гори (ВИДЕО)

Напад на Српску православну цркву у Црној Гори део је шире офанзиве САД и НАТО на исток и Русију. Намера да се отумају православни храмови у Црној Гори и распоређивање тенкова у Пољској део су исте америчке стратегије освајања истока, тврди Слободан Стојичевић, аутор књиге Мрежни рат против Срба и аналитичар.

Ђукановић и Вучић (Фото: Јутјуб/Правда)

Међутим, Стојичевић каже да је Закон о слободи вероисповести који је донео режим Мила Ђукановића само један од напада који у овом тренутку трају на СПЦ и да је СПЦ нападнута и изнутра од стране неких владика и професора са Богословског факултета. Стојичевић тврди да је Ђукановићев потез кординиран са тим дешавањима, али и антицрквеном медијском кампањом коју воде прозападни медији у Србији.

Стојичевић у емисији жестоко критикује уздржаност власти у Београду и председника Александра Вучића који нису пружили подршку Србима у Црној Гори нити повукли мере против Црне Горе због прогона СПЦ и њених верника. Он каже да је Србија могла да повуче читав низ мера па све до захтевања седнице Савета безбедности јер је ситуација у Црној Гори драматична.

Стојичевић сматра да је паљење заставе испред амбасаде  Црне Горе део мрежног напада на Србије и да је то одрађено како би се скренула пажња јавности са дешавања у Црној Гори.  Он каже да му сукоб државника Србије и Црне Горе, након паљења заставе у Београду, делује као најобичнија представа.

Стојичевић каже да и поред изјава потпредседника Думе Сергеја Бабурина и патријарха РПЦ Кирила који су критиковали црногорски режим није реално да се Москва активније укључи у одбрану СПЦ у Црној Гори уколико то предходно не крене Србија и Александар Вучић да раде.

- Са стране српских власти ми не видимо логично понашање. Ми овде не видимо ни разумну љутњу, а камоли бес што је нападнут наш народ - каже Стојичевић.

Стојичевић у емисији анализира држање САД и Ватикана у дешавањима у Црној Гори, као и реакцију СПЦ и појединих владика.  Такође он објашњава на који начин Русија штити своју цркву од америчких мрежних напада. 

Драматичне прогнозе за даљи развој ситуације у Црној Гори погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА