Најновије

ДИПЛОМАТСКИ ОДГОВОР ПУПОВЦА О ПОБЕДИ МИЛАНОВИЋА: Воља народа се не коментарише него поштује

Председник Српског народног већа (СНВ) и саборски посланик Милорад Пуповац није желео да коментарише победу Зорана Милановића на председничким изборима у Хрватској рекавши да се воља народа не коментарише, већ поштује.

Милорад Пуповац (Фото: Јутјуб)

"То је воља већинског дела бирача у Хрватској која ће у политичком животу Хрватске, политичких странака, новоизабраног председника и владе тражити нови тип политичке одговорности, политичке сарадње и нови тип политичке културе", рекао је Пуповац.

На питање да ли је Милановић дорастао функцији и да ли је добро што је он изабран, Пуповац је рекао да се "воља народа не коментарише него се поштује" и да очекује да се "на основу те воље, и воље коју је добила већина у парламенту и влади, створи тај тип политичке сарадње, дијалога и политичке културе који Хрватској годинама недостаје".

"Сви ће бити на кушњи и од свих имамо очекивања", рекао је Пуповац.

О еветуалном успеху сарадње коју је премијер Андреј Пленковић назвао тврдом кохабитацијом Пуповац је казао да је свеједно да ли ће кохабитација бити тврда или мека, лака или тешка али је нагласио да Хрватска треба да се окрене себи.

"Након година никакве сарадње и никаквог дијалога, након година по завршетку преговора с ЕУ, Хрватска се поново налази у ситуацији да треба бити окренута себи, а да њени први људи, кључни политички актери, треба да пронађу начин како да ту окренутост претворе у ново политичко стање у земљи", додао је Пуповац.

Прочитајте ОВДЕ ко је нови председник Хрватске, Зоран Милановић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА