Најновије

СПЦ ДОНЕЛА ОДЛУКУ! СРБИ НЕ ОДУСТАЈУ: Литије се настављају после Божића по овом распореду!

Из Епископског савета СПЦ позвали су верни народ са свештенством да истрају у мирним и молитвеним протестима, у борби за слободу и права православних верника у Црној Гори.

Храм Христовог Васкрсења у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Епискописки савет Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори саопштио је да ће након Божића окупљања у знак протеста против усвојеног спорног Закона о слободи вероисповести бити организована два пута недељно- четвртком и недељом, уз молитве и позив актуелним властима да смогну снаге и опозову усвојени закон.

- Док год трају поменута сабрања њихове поруке морају остати растерећене било какве политизације, странчарења, па и било ког облика национализма, или какве год земаљске идеологије, која нема везе са јеванђелском благом вести - истиче се у саопштењу.

Из Епископског савета СПЦ позвали су верни народ са свештенством да истрају у мирним и молитвеним протестима, у борби за слободу и права православних верника у Црној Гори.

- Молимо се Богомладенцу Христу да овдашње власти колико сутра нађу начин да ван снаге ставе антиуставни Закон који су недавно, у глуво и мркло доба ноћи, усвојили у црногорској скупштини, или да изгласају нови који ће поправити и унапредити тај поменути - пише у саопштењу.

‼️ПЉЕВЉА СУ НАША СЛОБОДА. БРАВО ЉУДИ ДОСТОЈНИ СЛАВНИХ ПРЕДАКА‼️

Posted by Marko Milačić on Sunday, January 5, 2020

Како су казали из Епископског савета СПЦ у Црној Гори, у случају да црногорске власти наставе са досадашњом једностраношћу, морају се наоружати стрпљењем и упорношћу, пуним љубави и вере.

‼️ДИЈЕЛИТЕ СВИ! БЕРАНЕ ДО ВЈЕЧНОСТИ‼️

Posted by Marko Milačić on Sunday, January 5, 2020

- Али ако све буде као до сад, као протекле и као претходне четири године, када представници владе нису хтели да чују ни за какав договор са нама, апелујемо на сваку хришћанску душу да истраје у протестима за своја грађанска и верска права - навели су из Епископоског савета.

Ђурић најавио велике промене! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА