Најновије

Прва британска астронауткиња тврди да ванземаљци постоје!

Ванземаљци постоје и могуће је да су већ међу нама на Земљи, сматра Хелен Шерман, прва британска астронауткиња.

НЛО (Фото: pixabay. com)

Она је за часопис Обсервер рекла да негде у свемиру сигурно има живота, пише ББЦ.

"Ванземаљци постоје, то је сигурно", казала је Шерман, додавши да међу милијардама звијезда у свемиру "без сумње постоје бројни облици живота".

Ова педесетшестогодишња хемичарка запослена на лондонском Кингс колеџу у историју је ушла кад је 1991. године посетила совјетску свемирску станицу Мир.

Мисли да ванземаљци веројатно нису попут људи. "Могуће је да су већ међу нама и да их једноставно не можемо видети", каже Шерман.

У интервјуу је истакла да је фрустрира то што медији о њој обично пишу као о "првој Британки у свемиру. Ја сам заправо била прва особа из Велике Британије у свемиру.... јер у супротном бисмо одмах претпоставили да је реч о мушкарцу".

"Када је Тим Пик отишао у свемир, неки људи су ме једноставно заборавили. Било би 'нормално' да је мушкарац отишао први, па могу казати да сам срећна што сам нарушила тај ред", казала је.

Од седморо Британаца који су били у свемиру, Шерман је тамо отпутовала прва. Хемичарка је као двадесетседмогодишњакиња у свемиру провела осам дана и на тај начин постала једна од најмлађих особа које су боравиле у свемиру.

Због чињенице да је била у свемиру освестила је да су у животу важни људи, а не материјалне ствари.

"Тамо горе смо имали све што нам је потребно да бисмо преживели, одговарајућу температуру, храну, пиће, сигурност. Уопште нисам размишљала о физичким стварима које поседујем на Земљи. А када смо прелетали изнад одређених делова планете увек смо размишљали о људима које волимо", закључила је Шерман.

Прочитајте ОВДЕ   на чему то увелико раде светске силе.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА