Најновије

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ РАКЕТА КОЈИМА СУ ИРАНЦИ ГАЂАЛИ АМЕРИЧКЕ БАЗЕ?! Домет им је 300 километара, коришћене су у рату у Сирији

У нападима на америчке базе које су у ноћи између 7. и 8. јануара извеле снаге иранске Револуционарне гарде коришћене су ракете типа Фатех 110, објавили су медији.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

На друштвеним мрежама појавиле су се и фотографије на којим се наводно виде остаци ракета којима је гађана база Ибрил. Још увек нема званичних потврда да је реч о веродостојним фотографијама.

Иначе, прва генерација Фатех-110 ракета тестирана је у септембру 2002. године, а недуго потом почела је и масовна производња. Почетни домет ракете био је 200 км, а са другом генерацијом ракета 2004. године повећан је домет на 250 км. Трећа генерација ракете, откривена 2010. године, има домет од 300 км, а четврта генерација Фатеха 110 (2012) побољшала је тачност.

Ове ракете производе са под лиценцом и у Сирији, с тим да се сиријске зову М-600. Фатех 110 коришћене су и током рата у Сирији претходних година.

Подсећамо, синоћ се догодило неколико напада на америчке базе у Ираку. Први напад на базу "Ал Асад" догодио се у 01 и 20 по локалном времену, у исто време када је убијен Касем Сулејмани и његова пратња у близини аеродрома у Ираку у петак прошле недеље. Други напад догодио се неколико сати касније на базу Ибрил.

Иран је раније најављивљивао одмазду за убиство генерала Касема Сулејманија.

Иран тражи 30 америчких војника који су убијени! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА