Најновије

ЕРАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ: Светосавска подршка

Како је синоћ било лијепо бити Црногорац у Београду? Не Црногорац о којима сам вам писао, онима који имају овдје све, а у суштини су србомрзци и монтенегрини. Него, изворни, традиционални Црногорац. Србин.

Ераковић (Фото: Хелм Каст)

Пише: Велимир Ераковић

Уз благослов Патријарха српског господина Иринеја,свештенство и вјерни народ су организовали шетњу и молебан,као подршку својој браћи у Црној Гори. Иако је био други дан Божића,радни дан и није се помпезно у медијима најављивала, шетња је била импозантна а број вјерника велики. 

Скупили су се код Кнез Михаилове улице и кренули до Храма Светог Саве. Уз пут, Теразијама и улицом према Славији прикључивали су се људи,правећи гест за памћење и поштовање. Свако је имао свијећу у руци,тако да се од једном шетња претворила у ходочасни марш. Невјероватан број младих је био у колони. Никад,на једном мјесту нијесам видио то што у Београду. Младе као предводнике побједоносне војске и старије срећне што млади све то воде. И нигдје толики мир,и тако искрену молитву.

Сам молебан је био прича за себе,а говор свештеника лекција о братској љубави,миру и патриотизму. Свети  Сава, онај који је направио 1219 српску цркву на Михољској Превлаци , и која од тада па до дан данас у континуитету траје, у том моменту је био у свима нама. Осјетио сам да је матица Србија, језгро без кога се не може побиједити. Осјетио сам толику топлину и љубав какву само такав Светац може исијати. Осјетила се нека чудна а ипак једина веза Светородних лоза Немањића и Петровића. Као да су се уз све велике свеце заједно молили за нас, и да нам Господ да снагу да истрајемо и побједимо тиранина који би да затре све српско. Оне свијеће у рукама вјерника као да су била луча неке нове борбе за слободу. 

Због свега тога, хвала ти Београде, хвала Светосавска и Немањићка Србијо. Хвала због нас који пружамо отпор, а које само твоја светост, Свети Петар Цетињски, Свети Василије, и Његош, Ловћенски тајновидац можете спасити и давати нову снагу изнова. Снагу и храброст, да уз молитве вама, побједимо некрштене, анатемисане и зле, натјеравши их да повуку закон о слободи вјероисповести. 

Уз још једно хвала Београду и Београђанима и поклон првом раноапостолу, услиши наше молитве. Моле те твоја грешна чеда.

Откривено шта Мило намерава да уради са отетим српским црквама! Он баш хули на Бога. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА