Најновије

РУСКИ ПРАВЕ МОЋНИ ХЕЛИКОПТЕР БУДУЋНОСТИ! Вештачка интелигенција, 50 км за 7 минута, а ово ће бити његова главна мисија (ВИДЕО)

Стручњаци руске Фондације за напредне истраживачке пројекте и холдинг компанија "Хеликоптери Русије" довршили су прелиминарни пројекат развоја хеликоптера будућности који ће бити опремљен хибридним погонским агрегатом и системима вештачке интелигенције.

Моћни руски хеликоптер (Фото: принтскрин)


Како наводи Тасс, већ у фази пројектовања у обзир ће бити узет предвиђени ниво који ће технологије у хеликоптерима достићи за десет до двадесет година, као и потреба да летелица буде конкурентна онима које развијају друге земље, и то у погледу параметера као што су брзина, долет, време трајања лета, поузданост и универзалност у употреби.

Конкретно, хеликоптер ће се одликовати електромеханичким системом преноса, електричним серво-моторима и комбинованим контролним системом заснованим на решењима добијеним применом вештачке интелигенције.

Захваљујући тим карактеристикама и параметрима ће, како истиче фондација, хеликоптер бити ефикаснији у применама као што су медицинске евакуације и операције потраге и спасавања.

Пројектанти обећавају да ће хеликоптер у ваздуху непрекидно моћи да проведе седам часова и да раздаљину од 50 километара прелети за само седам минута, и то док, уз два медицинска радника, буде превозио два повређена лица, односно један медицински модул.

Американци погодили руски тенк Т-72! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА