Најновије

"Вучић одговоран за скривање података о броју умрлих од короне"

Удружена опозиција Србије (УОПС) оцењује да су претходни лажни избори угрозили здравље људи, поводом изнетог признања епидемиолога Предрага Кона, члана Кризног штаба, да су подаци о броју умрлих били нетачни и да је од средине јуна било "до три пута више умрлих" од корона вируса у односу на оно што је званично саопштавано.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Овим су потврђене тврдње опозиционих странака које су бојкотовале лажне изборе о сумњи у званичне податке о епидемији и ризицима по здравље нације, које су презентоване пре њиховог одржавања. Лажни избори су били уједно и злочин против нације, па накнадна "објашњења" Златибора Лончара и других из актуелног режима су само покушај његовог умањења и прикривања - наведено је у саопштењу.

Признање епидемиолога Предрага Кона, истиче се у саопштењу, даје одговор зашто је Србија за готово цео свет ризична земља и зашто наши грађани не могу да путују у већину западних земаља, а одговор је - они не верују подацима режима у Србији.

- Али кључно је да је ово доказ да су режиму Александра Вучића небитни здравље и животи грађана и да му је власт једино што га интересује. Из признања Предрага Кона јасно је да је режим Александра Вучића свесно лажирао податке пред и након лажних избора. Тиме је угрозио животе многих и угрозио здравље нације. Кријући податке и након лажних избора покушали су да прикрију и последице фризирања података, односно број оболелих и умрлих - наводи Удружена опозиција Србије.

- Те последице су значајним делом узроковане прикривањем података у времену пре њиховог одржавања 21. јуна. За све ове радње, осим признања Кризног штаба, односно сведочења непосредног актера, постоје и документи које је већ изнео БИРН. Због свега тога, тужилаштво има све услове за покретање кривичног поступка против државног врха, на челу са Александром Вучићем - закључује се у саопштењу.

Како ће изгледати нова Влада Србије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА